Camelina-frø er det "nye" superfrø

Camelina-frø er et ny spændende tilføjelse til rækken af såkaldte superfoods som f.eks. chiafrø, macapulver, acai og gojibær - altså produkter som er meget rige på gode næringsstoffer. Faktisk er camelinafrø ikke så nyt endda, men er blevet dyrket i tusinder af år som olieplante og foderplante.

Det gyldne camelina frø kommer fra planten Camelina sativa L. også kaldet dodder og tilhører ligesom raps, korsblomstfamilien.   

Camelina frøet indeholder ca. 25% protein, hvilket gør frøet til en rigtig god proteinkilde. Men det der gør frøet yderst interessant er det høje niveau af omega-3 fedtsyrer, som man sjældent finder i vegetariske produkter. Derudover indeholder frøet naturlige antioxidater så som vitamin E og det har et højt fiberindhold.

Alt i alt kan camelina betegnes som et superfrø og er bl.a. rigtig god i smoothies, til bagning, i kold grød/pudding ("overnight"), og som drys på grønne salater. Camelinafrøene er også fremragende til at putte i daddelkugler og hjemmelavet granola og fungerer også rigtig godt som en vegansk erstatning for æg.  

Vi har f.eks. brugt frøet til at lave en superlækker camelina-blåbærgrød - se opskriften her.