Asiatisk inspirerede pirogger med mango chutney

Lækre vegetariske pirogger med proteinrigt fyld. Dejlige til skovturen og til madpakken dagen derpå. 

Opskrift til 4 personer


Ingredienser:
Dej:
250 g fuldkornshvedemel 
150 g vand
20 g ekstra jomfruolivenolie
1 spsk salt

Fyld:
1 pose Edgy Veggie Granulat
3 dl vand
150 g champignon
1 rødløg
1 revet gulerod
1 spsk sojasovs
Hvidløgspulver
Stødt ingefær
Salt & peber

Mango chutney:
1 mellemstor moden mango (200 g frugtkød)
1 spsk rosiner
1 spsk sukker
1 spsk hakket jalapeño eller chili
1 spsk citronsaft
1 tsk hvidvinseddike
Stødt ingefær
Hvidløgspulver
Frisk hakket koriander

Fremgangsmåde:
Dej: Kom mel og salt i en stor skål og bland sammen. Tilsæt olien og massér den godt ind i melet. Tilsæt vandet og ælt dejen i ca. 5 min. Hvis dejen er for våd, tilsættes mere mel, og hvis dejen er for tør, tilsættes mere vand. Dæk til med et viskestykke og lad dejen hvile i ca. 40 min. Tilbered fyldet i mens.

Fyld: Opblød Edgy Veggie i 3 dl kogende vand. Hak løg og champignoner fint og steg dem i ca 10 min. Tilsæt herefter revet gulerod og den udblødte Edgy Veggie samt sojasovs, stødt ingefær, hvidløgspulver, salt og peber til smag. Lad fyldet køle af før det kommes i piroggerne.

Mango chutney: Skær mangoen i små tern. Kom alle ingredienserne, på nær koriander, i en gryde ved lav varme i 30 min. Husk at røre rundt undervejs. Stil chutneyen på køl og kom godt med friskhakket koriander i.

Når dejen har hvilet æltes den lidt igen før den deles i 8 lige store stykker. Rul dejstykkerne helt flade. Kom ca. én spsk fyld i midten af hver cirkel. Luk dejen sammen og pres den sammen med enden af en gaffel. Sørg for at enderne er lukket helt sammen. Pensel dem evt. med lidt mandelmælk og bag dem i ovnen i ca. 30 min. ved 200°C. Vend piroggerne efter 15 min. og bag dem færdig.

Piroggerne serveres med en god salat og mango chutney.