Asiatiske veggieboller med grønne ris og Satay sauce

Asiatiske veggieboller med proteinholdigt Edgy Veggie granulat. Server med ris og Satay sauce - og du har en herlig vegetarisk middag 🌱. 


Ingredienser:

Veggieboller:
3 fed hvidløg
1 løg, skivet
Lidt rørsukker og vineddike til karamellisering af løget
1 ds drĂŚnede kikĂŚrter
1 dl varm grøntsagsbouillon
125 g Edgy Veggie Granulat
Skallen af 1 lime
Salt, chili flakes og evt. lidt thaibasilikum.

Ris:
3 dl ris
4,5 dl grøntsagsbouillon
En hĂĽndfuld frisk koriander
1 løg, grovhakket
1 grøn chili, groftsküret
Skallen af 1 lime
Olie
Gurkemeje, salt.

Satay Sauce:
Brug en færdig eller lav den selv fra bunden med denne opskrift, som vi har lånt fra det svenske madmagasin: ”Allt om Mat”:
100 g jordnødder, finhakket og ristet
100 g macadamianødder, finhakket og ristet (kan erstattes med jordnødder)
1 ds kokosmĂŚlk, 400 g
1 løg, finthakket
ž dl farin
1 dl appelsinsaft
½ dl citronsaft
3 spsk sojasauce
1 spsk olie
1½ spsk ingefÌr, finthakket frisk
2 fed hvidløg, hakket
2 spsk honning (eller evt. agavesirup)
1 tsk rød spansk chili, finhakket
½ stk citrongrÌs
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk karry

Südan gør du:

Veggieboller:
Hvidløgsfeddene bages i ovnen ved 175 ° i ca. 30 minutter. De skal vÌre bløde og dufte af hvidløg. Imens hvidløgene bager, karamelliseres et skivet løg i lidt rüsukker og et par stÌnk af vineddike. De steges indtil de er klare. Nür hvidløgene er bløde, trykkes indmaden ud og blandes sammen med det karamelliserede løg. KikÌrterne tilsÌttes og det hele blendes til en pasta. Derefter tilsÌttes 1 dl grøntsagsbouillon, limeskal, salt, chili flakes og evt. lidt thaibasilikum. Bland Edgy Veggie i og rør rundt. Lad massen hvile i ca. 10 minutter inden den formes til boller og steges pü en pande i lidt olie.

Ris med urter:
Skyl risene. Frisk koriander, løg, grøn chili og limeskal blendes med lidt af grøntsagsbouillonen. TilsÌt resten af bouillonen. Opvarm lidt olie i en gryde og svits de skyllede ris med lidt gurkemeje. TilsÌt lidt salt og hÌld urte-grøntsagsbouillonen over. Kog efter anvisningen.

Satay Sauce:
Steg løg, hvidløg, ingefÌr og chilipeber i olie pü stor pande uden at det tager farve. TilsÌt farin og honning. Lad det simre 5 minutter. TilsÌt citronsaft og appelsinsaft og lad det koge sammen. Vend nødder, krydderier, kokosmÌlk og citrongrÌs i. Lad det simre i ca. 10 minutter til en tykflydende konsistens. Fjern citrongrÌs og smag til med sojasauce. Lad saucen køle af.