Bananbrød med bær og valnødder

Skønt brød med bær og valnødder, samt ekstra proteinboost fra gul ærtemel. Brug de bær du foretrækker og server brødet som det er eller med daddel/chia smørepålæg, hvis du ønsker et ekstra luksuriøst mellemmåltid. 


Ingredienser:

4 modne bananer
100 g brun farin
150 g gul ærtemel
120 g boghvedemel
1 tsk natron
1½ tsk bagepulver
1 ½ tsk vaniljesukker
100 g kokosolie (eller smør), stuetemperatur.
2 spsk chiafrø blandet med 2 spsk vand for at danne en gel (eller 2 æg)
180 g valgfrie bær - hindbær eller brombær passer særdeles godt
80 g hakkede valnødder

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 160 °C og smør en brødform.

Skræl og mos bananerne med en gaffel, indtil der ikke er nogen klumper tilbage.
Tilsæt alle de tørre ingredienser og bland det sammen. 
Hvis brødet ønskes vegansk tilsættes kokosolie og chiagel. Ellers tilsættes smør og æg. 
Rør de hakkede valnødder og bær forsigtigt i.

Hæld dejen i formen og sæt det i ovnen i ca. 80 min. Kontroller efter 30 min. og dæk med folie, hvis toppen er ved at blive for mørk.

Lad brødet afkøle i formen i 10 min. Vend det ud på en rist og lad det afkøle.