Energikugler med blåbær og camelinafrø

I dag er det mandag og så kan vi alle få brug for ekstra energi til at komme godt i gang med en ny uge. Så igår tænkte jeg, at jeg ville forberede mig på den kommende uge og lave energikugler.

Som sagt så gjort! Energikuglerne blev baseret på dadler og for at gøre dem ekstra lækre besluttede jeg mig for at tilsætte frysetørrede blåbær og chokolade – faktisk en ret suveræn smagskombination, hvis jeg selv skal sige det!

For at gøre dem endnu sundere tilsatte jeg lidt af de fantastiske camelinafrø. Og hvorfor er camelinafrø så fantastiske? Jo, de indeholder masser af omega-3. Så man kan vel betegne camelinafrø som et "superfrø"!

Resultatet af min lille søndagsindsats: choko-blåbær lækre energikugler med et skud superfrø. Det bliver en fantastisk uge!


Ingredienser:
75 g smuttede mandler
55 g dadler uden kerner
½ dl frysetørrede blåbær
35 g cashewnødder (blendede)
½ tsk vaniljeekstrakt eller evt. vaniljesukker
2 spsk camelinafrø
30 g hakket mørk chokolade (70%)
2 spsk mandelsmør
1 spsk agavesirup eller anden sirup

Fremgangsmåde:
Mix mandel, cashewnødder og dadler i en foodprocessor til alt er finhakket og blandet godt sammen. Tilsæt resten af ingredienserne og blend i 1-2 min. til det samler sig til en dej. Fugt hænderne og rul dejen til kugler i den størrelse du foretrækker.