Glutenfri ingefærkage med citron-frosting

Prøv denne lækre glutenfrie kage med lidt anderledes ingredienser. Denne skønne ingefærkage er bagt med hestebønnemel som er rig på protein og på sød kartoffel. Opskriften er udviklet af Carol Kearns.


Ingredienser:

Kage:
150 g økologisk hestebønnemel
3 tsk glutenfrit bagepulver
2 tsk stødt ingefær
150 g rørsukker
150 g blødt smør
2 store æg
150 g rå sød kartoffel, skrællet og revet

Citron-frosting:
100 g flormelis, sigtet
Revet skal fra en økologisk citron
Saften af ½ citron
Evt. 1 stk kandiseret ingefær til pynt


Sådan gør du:

Kage:
Opvarm ovnen til 180 °C.
Smør en 900 grams brødform godt eller beklæd formen med bagepapir.
Hæld sukker, smør og æg i en skål. Sigt hestebønnemel, bagepulver og ingefær ned i skålen. Bland ingredienserne med en håndmikser i et par minutter – og fold revet sød kartoffel i.
Hæld blandingen i formen og jævn overfladen.
Bag kagen i ca. 55 min – tjek at kagen er færdigbagt med en tandstik.
Lad kagen afkøle i formen i 10 min. – tag kagen ud af formen og lad den afkøle på en rist.

Frosting:
Når kagen er kold – forberedes citron-frostingen. Sigt flormelis ned i en skål, tilsæt revet citronskal, og lige nok citronsaft til et få en blød, jævn frosting.
Spred frostingen over toppen af kagen med en paletkniv, og lad det løbe lidt ned af siderne. Hak kandiseret ingefær fint og drys det langs midten af frostingen.