Halloumi- og camelinabites

Disse halloumi- og camelinabidder er bare helt fantastiske. De er lavet med Hodmedod's Camelinafrø, som giver dem en skøn nøddeagtig smag. Perfekte som snacks til enhver lejlighed!
Som Sam fra madportalen The Cook and Him siger, nogle opskrifter har du bare lyst til at lave igen og igen. De små nuggets, som er lavet af halloumiostebidder friteret i et lag camelinafrø, er bare himmelsk gode! Perfekte til at spise som de er, med lidt dip eller i en salat!


Ingredienser:
200 g halloumi ost
2 spsk hvedemel
1 æg
1 dl camelinafrø
Olivenolie
Valgfrit: Dip

Sådan gør du:
Hæld vandet fra halloumi-pakken, og skær osten i terninger. Start med at hælde melet ud på en tallerken. Slå derefter ægget ud i en skål og pisk godt rundt. Hæld cameliafrøene i en anden lille skål. Sæt en tom tallerken frem til at sætte de coatede ostebidder på, inden de skal steges.

Start med at rulle ostebidderne i mel, så alle sider er dækket. Dyp dem derefter i æggemassen inden de overføres til tallerkenen med frøene. Prøv at gøre dette med venstre hånd og brug højre hånd til at rulle osten i frøene. Din venstre hånd bliver meget mere klæbrig end den højre, så det er godt at holde den ene hånd renere til coatningen. Sørg for at alle sider er godt coatet med frø.

Når dette er gjort, opvarmes lidt olivenolie på en stegepande, inden du lægger de coatede ostebidder på. Gør dette ad nogle omgange, hvis du har brugt hele pakken med ost, da der skal være plads til hele tiden at flytte rundt på ostebidderne. Når de er gyldne, overføres de til en plade dækket med et stykke køkkenrulle. Hvis de ikke spises straks, kan de sættes i ovnen ved ca. 140 °C indtil du er færdig med at stege alle ostebidderne. God fornøjelse!

Tips: De kan også spises koldt direkte fra køleskabet – og de er ligeså lækre!