Hurtig hestebønne hummus

Hodmedod’s flækkede økologiske hestebønner er et godt alternativ til kikærter som base i en hummus, men uden at det er nødvendigt at iblødlægge eller blende med en fødevareprocessor. Denne hestebønne hummus er klar på 30 minutter!  

Prøv eventuelt at erstatte olivenolie med en koldpresset rapsolie - og brug hasselnøddecreme i stedet for Tahini!
4 portioner


Ingredienser:
100 g flækkede økologiske hestebønner
2 spsk af Tahini (pasta af malede sesamfrø)
2 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1 lille fed hvidløg, knust
½ tsk tørret chili
½ tsk citronskal, revet
1 spsk hakket persille eller mynte
Røget peberfrugter som topping

Fremgangsmåde:
Kog de flækkede tørre hestebønner i rigeligt vand i 30 minutter. (Efter 30 minutter bliver bønnerne bløde og cremede, men hummussen kan blive lidt klumpet. Hvis du ønsker en blødere konsistens skal du koge bønnerne i 40 minutter og i vand der kun lige dækker bønnerne).

Imens bønnerne koger, blandes tahini, olivenolie og citronsaft. Tilsæt chili, citronskal og persille eller mynte. Til sidst tilsættes knust hvidløg.

Når bønnerne er kogte og tørrede hældes de i en skål og tahini-dressingen hældes over.

Hummussen toppes med olivenolie, hakket persille og røget paprika!

Velbekommen!