Ingefærkrydret granola med nøgenbyg, puffed quinoa og pekannødder

En skøn krydret granola med nøgenbyg, puffed quinoa, pekannødder og ingefær, som kan friske en morgenmad op 🌞 - selv på en grå og trist vinterdag. Opskriften er udviklet af de britiske madbloggere Sam og Phil fra The Cook & Him.

20 til 25 portioner

Ingredienser:
1 ¼ dl kokosolie
6 ¾ dl økologiske nøgenbygflager
1 ¼ dl økologisk Puffed Quinoa
1 ¼ dl pekannødder
2 spsk chiafrø (valgfrit)
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
2 tsk stødt muskatnød
0,6 dl ahornsirup
0,6 dl mandelmælk
6 dadler uden sten og groft hakket

Sådan gør du:
Ovnen opvarmes til 180 °C. Læg bagepapir på en stor bageplade eller brug en silikonemåtte.

Kokosolien smeltes forsigtigt i en lille gryde ved svag varme. Sæt det til side.

Hæld nøgenbyg, puffet quinoa og chiafrø i en stor skål. Knus pekannødderne groft med hænderne og hæld dem i skålen sammen med ingefær, kanel og muskatnød. Rør godt rundt og sæt det til side.

Ahornsirup og mandelmælk røres sammen med den smeltede kokosolie og hældes over de tørre ingredienser. Rør det hele rigtig godt og grundigt sammen så væsken er fordelt på nøgenbygen og den puffede quinoa.

Hæld blandingen ud på bagepladen og spred den godt ud, så den er jævnt fordelt. Sæt bagepladen i ovnen i 20 minutter. Tag pladen ud og vend blandingen godt rundt så granolaen bliver jævnt bagt. Sæt pladen tilbage i ovnen og bag i yderligere 20 minutter.

Tag pladen ud af ovnen og lad granolaen afkøle helt. Vend derefter de hakkede dadler i. Det er bedst at bruge hænderne til dette, da dadlerne ofte er ret klæbrige.

Granolaen kan opbevares i en lufttæt beholder i ca. 2 uger.