Onion Bhaji

Sprøde Onion Bhajis er en perfekt glutenfri og vegansk snack eller appetizer, og så er de tilmed hurtige og billige at lave. Superlækre, lette og sprøde.

6 stk.

Ingredienser:
2 mellemstore løg
100 g økologisk kikærtemel
1 dl + 1 tsk vand
1 tsk salt
1 tsk garam masala
1/2 tsk hvidløgspulver
1/2 tsk cayenne peber
1 forårsløg (skåret i mindre stykker)
1 spsk hakket purløg
2/3 dl olie til stegning

Dressing:
2 dl yoghurt naturel af eget valg
1 spsk krydderiblanding med hvidløgs og urter

Sådan gør du:
Skær løgene over på midten og pil dem. Skær dem i tynde skiver. Enten med et mandolinjern eller forsigtigt med en skarp kniv. Bland kikærtemel og krydderier sammen i en skål. Tilsæt vandet og rør det sammen.
Tilføj løg, forårsløg og purløg til skålen. Rør rundt i skålen med hænderne til de er dækket med dej.
Kom ca 2/3 dl olie i en mellemstor stegepande og lad olien blive varm. Test om olien er varm nok ved at lægge en lille klump af dejen ned i olien.

Form seks runde bhajis. Steg tre bhajis af gangen ca. to minutter på hver side. Læg de færdigstegte bhajis på et stykke køkkenrulle for at komme af med evt. overskydende olie.

Server de lækre bhajis lune med en yoghurtdressing rørt sammen af yoghurt - almindelig eller plantebaseret – og lidt krydderier/urter.