Proteinrige madmuffins

Skønne proteinrige madmuffins, der er lige til at tage med i madpakken eller i picnickurven. De er bagt med hestebønnemel, der giver dem et ekstra proteinboost. Bag dem med plantebaseret yoghurt, hvis du ønsker at de også skal være veganske.

8 muffins


Ingredienser:

150 g fuldkornshvedemel
50 g hestebønnemel 
1 spsk chiafrø + 4 spsk vand
1½ dl vand
1 dl neutral yoghurt (eller plantebaseret alternativ) 
1 tsk salt
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk paprika
½ tsk gurkemeje
½ tsk peber
1 tsk bagepulver
30 g fine ærter (brug gerne frosne ærter)
30 g soltørrede tomater i olie
1 spsk olie (brug gerne olien fra de soltørrede tomater)
1 håndfuld finthakket purløg

Fremgangsmåde:

Bland 1 spsk chiafrø med 4 spsk vand i en lille skål.

Kom mel, bagepulver og krydderierne i en stor skål og rør rundt. Tilføj vandet, yoghurt (eller vegansk alternativ), chiafrø-blandingen og olie til den store skål og rør godt rundt. Tilføj herefter ærter, soltørrede tomater og purløg til dejen. Bland dejen godt sammen. Fordel dejen i otte olierede muffinforme.

Bag muffins i ovnen i 20 minutter ved 200 °C.

Muffins kan opbevares i en lufttæt beholder i op til 3-4 dage.