Rosenkål med valnødder, skalotteløg og camelinafrø

Let, glutenfri vegansk ret med en spændende kombination af rosenkål og camelinafrø. Opskriften er fra den britiske madportal The Cook & Him. Camelinafrøene har en nøddeagtig smag, som giver et særledes godt modspil til de lidt bitre rosenkål. Læs mere om camelinafrø og deres høje næringsværdi her.

2 personer


Ingredienser:
500 g rosenkål
Lidt olivenolie
2 bananskalotteløg, skrællet og finthakket
En stor håndfuld valnødder, grofthakket
5 kviste timian
1 spsk camelinafrø
Salt og peber

Sådan gør du:
Fjern eventuelle hårde eller meget snavsede ydre blade fra rosenkålene og skyl dem under koldt vand. Hæld dem i en stor gryde med en knivspids salt. Kog vandet i en kogekande og hæld det over rosenkålene så de lige netop er dækket. Bring dem i kog - og lad dem simre i 5-10 minutter. Kogetiden afhænger af rosenkålenes størrelse, tjek med spidsen af kniv om de er møre. Det er vigtigt, at der stadig er ”bid” i dem – så de ikke bliver bløde og udkogte.

Hæld vandet fra og sænk rosenkålene ned i koldt vand for at stoppe yderligere kogning. Hæld vandet fra igen. Stil dem til side.

Overfør de finhakkede skalotteløg sammen med lidt olivenolie til en stegepande - og sauter dem forsigtigt ved lav temperatur, indtil de er bløde og gennemskinnelige. Tilsæt valnødder og timian og rør det sammen. 

Til sidst tilsættes rosenkålene og camelinafrøene, og der krydres godt med salt og peber. Skru temperaturen op til middelhøj varme og vend rosenkålene, indtil de lige netop begynder at karamellisere i overfladen.

Serveres straks derefter. Velbekomme!